Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Artistic Research Café – Order in Chaos

February 25, 2019 @ 2:00 pm - 5:00 pm

Den 25. februar presenterer Den norske filmskolen og NFI:LAB en ettermiddag med Niels Pagh Andersen og hans arbeide med de internasjonale dokumentarsuksessene The Act of Killing, The Look of Silence, Mogadishu Soldier og Human Flow.
I 2014 startet Andersen prosjektet «Orden i Kaos» ved Den norske filmskolen. Han hadde nettopp klippet ferdig den internasjonale dokumentarfilmen The Act of Killing og skulle i gang med oppfølgeren The Look of Silence. I den forbindelse fikk han støtte fra det norske Program for kunstnerisk utviklingsarbeid til å utforske det gjeldende regelsettet filmskapere bruker i sin oppbygging av filmfortellingen og analysere hvordan disse reglene påvirker de historiene vi forteller og dermed hvordan vi mennesker oppfatter oss selv.
I klippingen av The Act of Killing oppdaget Andersen at måten han hadde arbeidet i sin karriere med å bygge opp en sympatisk hovedkarakter publikum kunne identifisere seg med måtte forkastes, og han var nødt til å finne opp et nytt dramaturgisk regelsett som gjorde det mulig for publikum til å forholde seg til en massemorder som hovedkarakter. Dette nye regelsettet er videreutviklet i de etterfølgende filmene han har klippet.
I denne presentasjonen vil Andersen gjøre et dypdykk i filmen The Look of Silence ved å vise lengre klipp fra filmen, et intervju han selv har gjennomført med regissør Joshua Oppenheimer, samt en refleksjon og analyse av både egen arbeidsmetode og filmen.

Details

Date:
February 25, 2019
Time:
2:00 pm - 5:00 pm
Event Category:

Organisers

Den norske filmskolen
NFI:LAB

Venue

Filmens Hus
Dronningens gate 16
Oslo, 0152 Norway
+ Google Map

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Registrations are closed for this event

css.php